Furesø har ondt i sit demokrati

DR's "Kontant" afslørede i sin udsendelse 16/3 noget helt nyt for mig: Furesø kommune har brugt to kostbare år 2014-2015 på en lukket diskussion med RealDania før Furesø Kommune i slutningen af 2015 lægger Laanshøjplanerne på bordet overfor borgerne.  Nu forstår jeg bedre, hvorfor så mange mennesker er skuffede.

Jeg har læst lokalplanen, som den ser ud i dag efter de seneste ændringer. Den forekommer mig at være ganske fornuftig, ikke særlig tæt bebygget, ret grøn og flot. Men processen er da kørt helt af sporet. Desværre tegner DR's udsendelse et meget skuffende billede af en borgmester som ønsker at bestemme uden indblanding. Ikke alene har kommunen ført hemmelige forhandlinger i små to år, men borgerne kunne i udsendelsen angiveligt fortælle, at borgmesteren havde bedt dem om "ikke at kontakte byrådsmedlemmerne direkte".

Hvad er meningen? Jeg vil opfordrer alle til at kontakte byrådsmedlemmerne direkte, hvis der er noget de er kede af.

Endelig var det utroligt at se, at borgmesteren bad om censurerede spørgsmål forud for et meget bizart TV-interview som jeg synes, at alle Furesøborgere burde se på DR's hjemmeside.

Se udsendelsen her:

Flemming Oppfeldt

Søvej 5

3520 Farum